DVD VARAŽDIN


Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor

U  subotu 31. ožujka 2012. godine, DVD "1. hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu" održao je svoju 148. redovnu godišnju izvještajnu Skupštinu. U dvorani ispunjenoj do posljednjeg mjesta  sjednicu Skupštine društva otvorio je predsjednik DVD-a Mirko Svetec. Nakon intoniranja Državne i vatrogasne himne, prisutni su minutom šutnje odali počast svim preminulim  vatrogascima. Osim članova Društva Sjednici skupštine bili su

nazočni i načelnik HVZ mr. Željko Popović, počasni predsjednik HVZ mr. Teodor Fricki, predsjednik ŽVZ gosp Zvonko Biškup, predsjednik GVZ  mr. Tomislav Bogović, zapovjednik JVP Ivica Labaš, Delegacija iz bratskog DVD-a iz Škofje Vasi sa Predsjednikom društva gosp.Tomaž Kmecl, predstavnici Vespa kluba iz Varaždina, te delegacije iz DVD-a iz sastava GVZ Varaždin.

altalt

Po dugogodišnjoj tradiciji društva izvješće o radu društva u protekloj godini podnijela je tajnica Društva gđa. Višnja Bardić. O financijskom poslovanju u 2011. godinu članstvo je upoznala blagajnica društva gđa. Jasenka Kraš. Predsjednik Nadzornog odbora gosp. Miljenko Vitković podnio je izvješće o kontroli rada društva, na koje Nadzorni odbor nije imao primjedaba. Plan rada za 2012. godinu podnio je zapovjednik Damir Brazovec, a s prijedlogom financijskog plana za 2012. članove Skupštine upoznao je Predsjednik Društva gosp. Mirko Svetec. Po usvajanju dokumenata od strane članova Skupštine Načelnik HVZ mr Željko Popović uručio je odlikovanje Vatrogasni veteran Đuri Čovranu, Marijanu Juriša, Đuri Košiću, Marijanu Krčmaru, Zlatku Lackoviću, Mirko Vincek i Zvonku Vrbanec.

altalt

altalt

alt

Spomenicu za 50 godina vjernosti vatrogastvu primili su Marijan Juriša i Vjekoslav Šestak. Predsjednik ŽVZ gosp. Zvonklo Biškup uručio je spomen medalju za 40 godina vjernosti vatrogastvu, a primio je Vlado Jambrek. Spomenice za 30 godina vjernosti DVD-u primili su: Vladimir Cesar, Drago Kuternik, Mladen Levanić, Stanko Oblaković, Ivan Plantak i Stjepan Žigmund. Predsjednik GVZ mr. Tomislav Bogović uručio je spomenice za 20 godina vjernosti DVD-u, a primili su Ivica Brkinjač, Zoran Cepanec, Dubravko Juranko, Robert Miko, i Tomislav Turkalj. Spomenicu za 10 godina u DVD-u primili su Višnja Bardić, Kristijan Bedeković, Davor Vrbanić, Tatjana Vrbanić i Ivica Cesar. Zapovjednik GVZ Ivica Labaš uručio je diplome vatrogasca I klase, koje su stekli nakon školovanja  i polaganja ispita Jurici Buden i Vjeranu Lončar. Diplome za zvanje vatrogasac su nakon položenog ispita dobili Vjeran Grahek, Dominik Klemenčić i Matija Poljak. Predsjednik društva je kao član komisije za istraživanje povjesti HVZ dobio izuzetno vrijedan i originalan dokument koji je štampan prije 100 godina a odnosi se na 48 godišnju skupštinu našeg društva, te upoznao članove skupštine i goste, preko video zida o sadržaju ovog izuzetno vrijednog  i sačuvanog dokumenta, iz kojeg se vidjelo , između ostalog, da je na Skupštini društva i prije 100 godina izvješće o radu podnosio tajnik društva. Nakon pozdrava gostiju, i završne riječi Predsjednika Društva, u dvorani je održan prigodan skromni domjenak za sve članove i uzvanike.

 

Tekst: Mirko Svetec

Linkovi

Web by eSENTIO