DVD VARAŽDIN


Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor

 

Obilježen dan Sv. Florijana - zaštitnika vatrogasaca 

 

Već tradicionalno 20 godina DVD" 1. hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu" obilježava štovanje  zaštitnika vatrogasaca prisustvovanjem Sv. Misi povodom 4.svibnja dana Sv.Florijana.

Unatrag 5 godina organizaciji se pridružila i Gradska Vatrogasna Zajednica, pa je tako sa Sv. Misom počelo i obilježavanje svibnja mjeseca zaštite od požara.

U nedjelju 2. svibnja su vatrogasci i rukovodstvo DVD-a prisustvovali Svetoj Misi posvećenu Sv.Florijanu, zaštitniku vatrogasaca. 

Obzirom da dan Sv. Florijana pada u utorak, po tradiciji se ide na Sv.Misu u nedjelju bližu datumu obilježavanja.

U dvorištu vatrogasnog doma u Varaždinu, Trenkova 44, unatoč kišnom jutru okupilo se stotinjak vatrogasaca u svečanim odorama, te su uz pratnju Gradskog puhačkog orkestra, krenuli ulicama grada na Svetu Misu u župnu crkvu Sv.Nikole, jer je zavjetna kapelica Sv. Florijana još uvijek u restauratorskim radovima.

Sv. Misu služio je Župnik u Župi Sv. Nikole velečasni Stjepan Najman.

 

alt                  alt

 

Sv. Misi prisustvovali su  Predsjednik ŽVZ Zvonko Biškup i Predsjednik GVZ mr. Tomislav Bogović. kao i vatrogasci iz društava koje su u sastavu GVZ Varaždin, i to: DVD Varaždin, DVD Biškupec, DVD Gojanec, DVD Jalkovec, DVD Kučan Gornji, DVD Kučan Donji, DVD Zbelava, DVD Zdravstvo, DVD Varteks i vatrogasci iz JVP grada Varaždina.

Po povratku sa Sv. Mise vatrogasci DVD-a " 1.hrvatski vatrogasni zbor u Varaždinu pripremili su za sve učesnike skromni prigodan domjenak. 


Linkovi

Web by eSENTIO