DVD VARAŽDIN


Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor

DVD "Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu" održao svoju 146 Godišnju skupštinu

 

U subotu 20. ožujka, u prepunoj dvorani za sjednice u Trenkovoj 44 održana je 146 redovna godišnja Skupština  dobrovoljnog vatrogasnog društva  " Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu", ili kako kažu mnogi varaždinci DVD Varaždin. 
Izvješće o radu društva između dviju godišnjih skupština podnijela je tajnica društva gđa. Višnja Bardić, financijsko izvješće podnijela je blagajnica  gđa. Jasenka Kraš, a nalaz nadzornog odbora iznio je predsjednik Nadzornog odbora gosp. Miljenko Vitković. S planom rada društva  za ovu godinu članove Skupštine upoznao je Predsjednik društva gosp. Mirko Svetec, dok je o planiranim financijskim sredstvima za ovu godinu govorio dopredsjednik društva gosp. Zdravko Pizek.
 
  alt                     alt
 
Iz navedenih izvještaja vidljivo je da ovo najstarije dobrovoljno vatrogasno društvo u našoj domovini ima zavidne rezultate u preventivi zaštite od požara, razvoju vatrogastva, njegovanju tradicije dobrovoljnog vatrogastva  i očuvanja kulturne baštine.U protekloj godini društvo je obilježilo svečanom sjednicom 145 obljetnicu osnutka i 30 memorijal "Mirko Kolarić", kao niz akcija na gašenju požara u našem gradu i na dislokaciji na priobalju. Akcent aktivnosti u ovoj godini stavljen je na pomlađivanju članstva, vatrogasnom mladeži prvenstveno iz domicilnih škola, pa obilježavanje dana Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, koji će se održati u nedjelju 2. svibnja  prisustvovanjem vatrogasaca Svetoj nedjeljnoj misi.
12.lipnja društvo, pod pokroviteljstvom Gradonačelnika grada Varaždina Dr. Ivana Čehok održava 31. po redu Memorijal Mirko Kolarić, gdje će se obilježiti i 160 godina od rođenja učitelja hrvatskog vatrogastva.
Nadalje će se preventivno raditi na zaštiti od požarne opasnosti, organizirat će se osposobljavanja  građanstava za požarni minimum.
Nastavit će se radovi i  aktivnosti oko prerastanja varaždinske vatrogasne zbirke u nacionalni vatrogasni muzej republike Hrvatske.To prerastanje odvijalo bi se u II faze, time da je prva već u tijeku, a II faza  će biti realizirana po iseljenju JVP Grada Varaždina u nove prostore.
Na sjednici Skupštine Spomenicu za 40 godina vjernosti vatrogasnoj organizaciji, predsjednik ŽVZ gosp. Zvonko Biškup uručio je  Zvonku Klemenčiću, a Spomenicu za 20 godina u vatrogastvu. potpredsjednik GVZ gosp. Zdravko Pizek uručio je Božidaru Bunić.
 
 alt           alt

Linkovi

Web by eSENTIO