DVD VARAŽDIN


Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor

 

U subotu 23. Veljače 2013. godine, DVD "1. hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu" održao je svoju 149. redovnu godišnju izvještajno-izbornu Skupštinu.

U dvorani ispunjenoj do posljednjeg mjesta  sjednicu Skupštine društva otvorio je predsjednik DVD-a Mirko Svetec.

Nakon intoniranja Državne i vatrogasne himne, prisutni su minutom šutnje odali počast svim preminulim  vatrogascima.

Osim članova Društva Sjednici skupštine bili su nazočni i predsjednik GVZ mr. Tomislav Bogović, zapovjednik JVP Ivica Labaš, te delegacije DVD-a iz sastava GVZ Varaždin.

alt

Po dugogodišnjoj tradiciji društva izvješće o radu društva u protekloj godini podnijela je tajnica Društva gđa. Višnja Bardić.

alt

O financijskom poslovanju u 2012. godinu članstvo je upoznala blagajnica društva gđa. Jasenka Kraš.

alt

Predsjednik Nadzornog odbora gosp. Miljenko Vitković podnio je izvješće o kontroli rada društva, na koje Nadzorni odbor nije imao primjedaba.

Plan rada za 2013. godinu podnio je zapovjednik Damir Brazovec, a s prijedlogom financijskog plana za 2013. članove Skupštine upoznao je dopredsjednik Društva gosp. Zdravko Pizek.

alt

Po usvajanju dokumenata od strane članova Skupštine, prišlo se davanju razrješnice dosadašnjem Upravnom odboru Društva, Predsjedniku i Dopredsjednicima.

Skupština je za naredno mandatno razdoblje izabrala Upravni Odbor društva u sastavu: Zvonko Biškup, Željko Gajski, Jasenka Kraš, Željko Lacković, Ivan Plantak, Božidar Bunić, Jurica Dukarić i Tomislav Turkalj. Za predsjednika društva jednoglasno je izabran ponovno Mirko Svetec, a za dopredsjednike Zdravko Pizek i Stjepan Časek. U Nadzorni odbor izabrani su Miljenko Vitković, Milivoj Dolenec i Zvonko Klemenčić.

Predsjednik društva Mirko Svetec upoznao je članove Skupštine o pripremama i radnjama koje se obavljaju za dostojnu proslavu 150-te godišnjice osnutka društva, koja će se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike dr. Ive Josipovića održati iduće 2014. godine.

Nakon pozdrava gostiju, i završne riječi Predsjednika Društva, u dvorani je održan prigodan skromni domjenak za sve članove i uzvanike.

alt alt

 

Više slika u Galeriji

Linkovi

Web by eSENTIO